Odchudzanie - Jak schudnąć 8 kg w miesiąc bez głodówki? Dieta online

Odchudzanie – Dieta

Odchudzanie to temat bardzo popularny, ponieważ każdy z nas chce świetnie wyglądać na lato. Najpopularniejsze zagadnienie dietetyki – tak w skrócie można określić dietę mającą na celu pozbycie się tkanki tłuszczowej. Nie jest ona jednak tak prosta jak się może pozornie wydawać. Często spotyka się wyobrażenie zgodnie z którym redukcja polega na głodówce, a które oczywiście jest błędne.

Zmniejszanie bez opamiętania ilości spożywanych kalorii nie doprowadzi do zdrowej utraty tłuszczu, a jedynie wywoła problemy zdrowotne. W jaki sposób wobec tego najlepiej można poprowadzić dietę mającą na celu odchudzenie? Wiesz co jeść, żeby schudnąć? Na początek dwa słowa klucze – redukcja i dieta. Rozsądnie poprowadzona redukcja ma na celu nie tylko pozbycie się tkanki tłuszczowej, lecz również uwydatnienie mięśni. Podczas tego procesu można popełniać wiele błędów, ponieważ stanowi ono proces wieloetapowy i rozłożony w czasie. Warto jednak przeprowadzić go w sposób prawidłowy, ponieważ może on zdziałać istne cuda, szczególnie w połączeniu z aktywnością fizyczną. Czy wiesz co jeść, żeby schudnąć? Zbilansowana dieta to podstawa!

odchudzanie

Rozsądnie odchudzanie ma na celu nie tylko pozbycie się tkanki tłuszczowej, lecz również uwydatnienie mięśni.

Odchudzanie – Podstawowe informacje o diecie

Przede wszystkim dieta redukcyjna to schemat żywieniowy ukierunkowany na pozbycie się zbędnych kilogramów oraz zniwelowanie tkanki tłuszczowej. Podstawą tego typu diety jest określenie swojego zapotrzebowania kalorycznego i manipulacja własnym metabolizmem. Dzięki wyliczeniu bilansu kalorycznego zyskujemy pewność, że dostarczamy organizmowi właśnie tyle energii, ile mu potrzeba.

Systematyczne spożywanie posiłków w regularnych odstępach czasu to kolejna kluczowa kwestia w diecie redukcyjnej. Katabolizm nie może się rozwijać wobec dobrze zorganizowanego planu żywieniowego. Proces ten uważany jest za szkodliwy, jako że doprowadza do zwiększenia zawartości tłuszczu i rozpadu tkanki mięśniowej. Aby uniknąć tych konsekwencji posiłki powinny być przyjmowane co 3 – 4 godziny od czterech do aż sześciu razy dziennie (w tym ostatnim przypadku należy zmniejszyć odstępy). Jeżeli zapotrzebowanie energetyczne będzie wypełnione, a regularność spożycia zachowana, wówczas dieta wpływa pozytywnie na pobudzenie metabolizmu, ponieważ proces spalania kalorii trwał będzie nieustannie przez większość doby.

Przy dłuższych niż cztery godziny odstępach między spożywanymi posiłkami nastąpić może gwałtowny spadek glukozy we krwi, obecny przy dłuższych przerwach oraz „wilczy głód”. Wykluczone jest spożywanie dwóch bardzo obfitych posiłków dziennie. Każdy posiłek trzeba jeść wolno, przeżuwając dokładnie kęsy i koncentrując się na smaku, co nie tylko ułatwia trawienie, ale również pozwala zjeść mniej – co jest normalne wobec spożywania w wolniejszym tempie. Dopiero po upływie kwadransa od połknięcia pokarmu do mózgu dociera informacja, że zaspokojono już głód. To nie jedyny wpływ psychiki na skuteczność redukcji. Dobrze jest wybierać małe talerze, na które trzeba sobie dokładać porcje, co powoduje, iż tempo jedzenia spada i łatwiej uniknąć spożywania bardzo obfitych posiłków. Podczas gotowania należy unikać próbowania przygotowywanego pokarmu oraz dojadania resztek wbrew sobie. Od stołu powinniśmy wstawać z uczuciem lekkiego niedosytu.

Najkrótsza definicja procesu redukcji to określenie go jako walki ze zbędnymi kilogramami i nadmiarem tkanki tłuszczowej. Przez to jednym z priorytetów jest określenie ilości masy i tłuszczu, jakie powinniśmy stracić. Dobrze w tym celu jest określić typ otyłości lub nadmiaru masy ciała, z jakim się zmagamy. W łatwy sposób dzięki temu określamy, które części naszego ciała należy potraktować ze szczególnym zaangażowaniem i w celu przywrócenia ich do naturalnej formy potrzebują więcej uwagi. Zyskujemy w ten sposób pewność, że wysiłki są ukierunkowane na właściwy cel, a my nie tracimy czasu ani sił.

Odchudzanie to walka ze zbędnymi kilogramami i nadmiarem tkanki tłuszczowej.

osowane w diecie i treningach zmiany okazały się pożyteczne (lub też nie). Dzięki realnym efektom podnosi się także poziom naszej motywacji, a intensyfikacja pracy może doprowadzić do skrócenia starań w celu uzyskania lepszej sylwetki. W jaki sposób jednak sprawdzić czy te starania rzeczywiście przynoszą oczekiwane rezultaty? Kilka najprostszych sposobów sprawdzenia tego to:

  • zapisywanie wagi;
  • regularne mierzenie obwodów;
  • systematyczne wykonywanie pomiarów poziomu tkanki tłuszczowej.

Przeczytaj również: Zobacz, co stanie się, gdy będziesz się szybko odchudzać. Kliknij, aby zobaczyć.

Odchudzanie czy redukcja – dieta

Podstawowym założeniem diety redukcyjnej jest żonglowanie spożywanymi kaloriami w zależności od indywidualnego zapotrzebowania. Po określeniu niezbędnej ilości energii, jakiej potrzebuje nasz organizm, niezbędne jest obcięcie z dziennej porcji pewnej ich części. Ilość ograniczanych kalorii zależna jest od tego, jakie efekty chcemy osiągnąć, przykładowo wobec 2800 kcal spożywanych dziennie z tej sumy powinno się usunąć 100 – 200 kcal. Zbilansowana dieta na redukcję pozwoli Ci mieć kontrolę nad kaloriami.

Wyliczanie zapotrzebowania na szczęście nie stwarza większych problemów, szczególnie przy użyciu gotowych kalkulatorów kalorii dostępnych w internecie. Wielki niedosyt odczuwany po spożyciu posiłku to jasny sygnał od organizmu, że wyrzucona porcja kalorii jest zbyt wysoka. Uzupełnianie ewentualnych niedoborów jest o tyle istotnym zagadnieniem w kontekście różnic pomiędzy odchudzaniem a redukcją, że w przypadku tej drugiej odbywa się ono bez dyktowania restrykcyjnych warunków. Oczywiście trzeba przy tym zachowywać świadomość, że niektóre produkty mogą ten proces utrudnić albo wydłużyć, w największym stopniu są to artykuły spożywcze przetworzone i wysokokaloryczne. Jednocześnie słone przekąski nie stanowią przeciwwskazania o ile po ich zjedzeniu nasze zapotrzebowanie kaloryczne jest zgodne z wcześniej przyjętymi założeniami. Oczywiście można się zastanawiać czy warto dla – bądź co bądź legalnego, ale jednak – naruszenia zasad zdrowego żywienia utrudniać cały proces redukcji. Z tego też względu produkty, którymi w diecie redukcyjnej teoretycznie można uzupełniać kalorie, ale lepiej wyeliminować je z diety ze względu na ich wpływ na organizm to:

  • gazowane i słodkie napoje;
  • fast – foody;
  • słone przekąski;
  • słodycze.

Odchudzanie tymczasem opiera się w głównej mierze na zmianie nawyków żywieniowych. Ten proces dotyczy często osób o bardzo niskim poziomie żywieniowej samoświadomości. W trakcie klasycznego odchudzania powinno się całkowicie zmienić swój dotychczasowy jadłospis oraz dołączyć do swojego życia do tej pory w nim nieobecną aktywność fizyczną. Najczęściej proces ten stosowany jest przez osoby, które borykają się z otyłością lub nadwagą.

Najważniejszą cechą wspólną obu tych procesów – rzecz jasna poza nastawieniem na pozbycie się tkanki tłuszczowej i zmniejszenie masy ciała – jest fakt, iż nie można opierać ich na głodzeniu się. Za sprawą głodu zwiększa się katabolizm, a to prowadzi do mnóstwa niekorzystnych procesów w naszym organizmie, takich jak spadek masy mięśniowej i spowolnienie metabolizmu – najważniejsze są systematyka i odpowiednie produkty w diecie.

Przeczytaj również: Dlaczego ananas pomaga w odchudzaniu? Kliknij, aby dowiedzieć się więcej. 

Odchudzanie – dieta – zasady

Jak każda dieta, również redukcja posiada kilka zasad, których podczas jej stosowania powinno się przestrzegać w celu zwiększenia jej efektów. Dzięki ich zastosowaniu nasze ciało lepiej zareaguje na sam proces tracenia tkanki tłuszczowej, a dieta na redukcję zadziała skuteczniej.

Odchudzanie – przygotowanie organizmu do diety

Oczyszczenie organizmu zawsze powinno być pierwszym etapem odchudzania. Można dokonać tego poprzez wprowadzenie co 3 – 4 dni przez pierwsze dwa tygodnie dni „płynnych”. Jak nazwa wskazuje polegają one na spożywaniu w nie jedynie napojów, świeżo przyrządzonych soków i zup. Dzięki temu żołądek w pewnym stopniu się obkurcza, natomiast organizm oddaje zapas wody. Nie jest to jednak jeszcze właściwe odchudzanie, a dopiero wprowadzenie do niego. Błąd wielu osób polega na tym, iż poprzestają na tym pierwszym etapie.

W kolejnym etapie, czyli 10 – 12 dni po rozpoczęciu odchudzania tkanka tłuszczowa zaczyna się zmniejszać, zaś bilans wodny wyrównuje się. Nie należy się przejmować w przypadku niezaobserwowania spadku masy w kolejnym tygodniu. Nie oznacza to bowiem, że proces chudnięcia nie następuje, ale że zmienia się skład ciała – jest w nim więcej wody, a mniej tłuszczu.

Zachowanie cierpliwości

Bardzo częsty błąd polega na oczekiwaniu natychmiastowych widocznych efektów redukcji. Tymczasem, jak już wspominaliśmy, utrata masy tłuszczowej to proces wieloetapowy i bardzo złożony. Celem jest schudnięcie na stałe, a nie bardzo szybka utrata wielu kilogramów. Ze zdrowotnego punktu widzenia najkorzystniejsze jest tracenie w ciągu tygodnia od pół kilograma do kilograma masy ciała. W celu schudnięcia dziesięciu kilogramów potrzeba zatem aż około trzech miesięcy! To nie wszystko, ponieważ drugi równie długi okres poświęcić należy na wychodzenie z diety.

Zbilansowana dieta redukcyjna

Kluczowe pytanie brzmi następująco – co jeść na redukcji? Bilans energetyczny w przypadku diety redukcyjnej stanowi sprawę absolutnie kluczową. Kontrola wagi oraz prawidłowe dostarczanie niezbędnej ilości składników odżywczych są możliwe właśnie dzięki liczeniu kalorii. Ponadto jest to bardzo wygodne w planowaniu codziennych posiłków i stanowi dużą oszczędność czasu. Zachowywanie proporcji pozwala na utrzymanie systematyczności kluczowej w procesie redukcji. Nie wiesz, co jeść na redukcji? Zapotrzebowanie kaloryczne jest sprawą indywidualną i z tego też względu jego limity należy skonsultować ze specjalistami takimi jak dietetyk albo trener personalny.

Wiesz, jak wygląda przykładowa dieta redukcyjna? Różnorodne produkty to kolejny podstawowy element zdrowego jadłospisu. Muszą się w nim znajdować nie tylko owoce i warzywa, ale wszystkie źródła makroskładników: stanowiących podstawę zapotrzebowania kalorycznego węglowodanów, tłuszczów i białka. W uzupełnianiu protein najlepiej sprawdzają się mięsa, zarówno białe – drobiowe – jak i czerwone, będące idealnym źródłem żelaza. Białko jest niezwykle istotne, ponieważ w procesie odchudzania nie możemy dopuścić do czerpania przez organizm spalania komórek mięśni w celu uzyskania energii. Z tego powodu należy dostarczać podczas redukcji dużo protein, najlepiej jeden gram na każdy kilogram masy ciała. Idealne proporcje to 55% kalorii z węglowodanów (ich najlepszym źródłem są produkty pełnoziarniste: rośliny strączkowe, warzywa, makarony, kasze, ryż brązowy i pełnoziarniste pieczywo), 15% z białka i 30% z tłuszczu. Wiele osób uważa, że przykładowa dieta redukcyjna jest nudna – to błąd!

Poza makroskładnikami nie można zapominać również o mikroskładnikach. Nie tylko trzy główne składniki pokarmowe, ale także witaminy oraz pierwiastki mają ogromne znaczenie dla funkcjonowania ludzkiego organizmu. Prawidłowe funkcjonowanie metabolizmu oraz innych przemian jest możliwe właśnie dzięki ich dostarczaniu. Mikroskładniki odpowiadają również za:

  • zwiększanie wytrzymałości organizmu;
  • warunkowanie odpowiedniego poziomu odporności;
  • zapobieganie rozwojowi chorób.

Niedobory mikroelementów same w sobie stanowią bardzo duże zagrożenie dla zdrowia, w związku z czym profilaktycznie należy zapobiegać takiej sytuacji i dbać o ich odpowiednią podaż w diecie.

Ograniczenie kalorii

To pozornie rzecz najbardziej oczywista jak tylko może być – chcąc uzyskać odpowiednie efekty diety redukcyjnej trzeba ograniczyć ilość spożywanych kalorii. Nie można jednak mylić tego z głodówką! Zmniejszenie wartości kalorycznej posiłków polega na doprowadzeniu do sytuacji, w której spala się ich więcej niż zjada. Zapotrzebowanie zależy od wielu czynników:

  • wieku;
  • aktywności fizycznej;
  • rodzaju wykonywanej pracy;
  • tempa spalania i przekształcania pokarmu w energię.

Nigdy nie można zbyt drastycznie ograniczać ilości jedzonych kalorii! Zbyt mała podaż kalorii szkodzi spalaniu tłuszczu, ponieważ prowadzi do spowolnienia procesów metabolicznych, gdyż organizm stara się zaoszczędzić energię. Dodatkowo doprowadza to do spalania mięśni, ponieważ organizm zaczyna wykorzystywać również białko w roli źródła energii. Do utrzymania funkcji życiowych niezbędne jest 23 kcal na każdy kilogram masy ciała. Do tego należy doliczyć energię niezbędną do psychicznej i fizycznej aktywności. Najczęściej zapotrzebowanie mężczyzn oscyluje w granicach 2200 – 3200 kcal, natomiast u kobiet jest to 1800 – 2400 kcal. Różnice w największym stopniu zależne są od stopnia aktywności fizycznej.

Przeczytaj również: Jesz mniej i nie chudniesz? Poznaj 9 przyczyn, przez które odchudzanie staje się niemożliwe. Kliknij, aby poznać przyczyny.

Odchudzanie – aktywność fizyczna

Podstawę redukcji stanowi dieta, ale bardzo trudno ją przeprowadzić bez odpowiedniej ilości aktywności fizycznej w życiu codziennym. Jeżeli do komórek nie dotrze odpowiednia ilość tlenu organizm nie będzie przetwarzał dostarczanych mu składników odpowiednio szybko, a im więcej go otrzymuje, tym szybciej przeprowadzane jest spalanie. Regularny ruch nie tylko przyspiesza spalanie kalorii, ale też pozytywnie wpływa na samopoczucie. Za aktywność fizyczną posłużyć może jakikolwiek jej rodzaj: treningi na siłowni, aerobik, pływanie, jazda na rowerze, bieganie, gry zespołowe.

Wychodzenie z diety

To powolny proces, który nie ustępuje wagą wprowadzaniu do diety. Nie jest trudno w kilka tygodni stracić określoną ilość kilogramów, prawdziwe wyzwania stanowi utrzymanie niższej wagi już po jej zakończeniu. Na czym to polega? Na stopniowym zwiększaniu podaży kalorii w codziennej diecie. Przez pierwsze dwa – trzy tygodnie należy zwiększać kaloryczność posiłków o 100 kcal. W sumie przez trzy miesiące od zakończenia właściwej diety należy o 300 kcal mniej od indywidualnej normy dziennej.

Szejk pozwala na łatwe przyjmowanie składników odżywczych.

Odchudzanie i redukcja – Podstawy żywienia

Same proporcje składników odżywczych to nie wszystko, bardzo ważne są także ich źródła w diecie. Wspominaliśmy już o tym, że węglowodany należy czerpać z produktów pełnoziarnistych o niskim indeksie glikemicznym. Dobrym źródłem białka poza mięsem są również produkty mleczne, np. sery twarogowe, a także ryby i jaja. Te ostatnie są idealnym posiłkiem podczas diety redukcyjnej nie tylko przez wysoką zawartość protein, lecz także dzięki wysokiej zawartości tłuszczów. W przypadku tych ostatnich nie bez znaczenia jest pamięć, aby były to przede wszystkim związki jednonienasycone. Powinno się wobec tego ograniczyć tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, a idealne źródła lipidów stanowią:

  • oliwa z oliwek;
  • olej rzepakowy;
  • orzechy;
  • nasiona dyni i słonecznika.

Idealnym uzupełnieniem diety redukcyjnej rzecz jasna jest spożywanie odpowiedniej ilości warzyw. Posiadają one bardzo niewielkie ilości kalorii, a to nie jedyna ich zaleta, ponieważ stanowią znakomite źródło błonnika, mikroskładników i związków witaminowych. Dzięki nim swobodnie można także zaspokajać głód w formie przekąsek, nie trzeba się ograniczać w ich spożywaniu.

Dieta redukcyjna jest bardzo prosta i wystarczy stosować się do kilku zasad. Nie wolno pod żadnym pozorem mylić jej z głodówką, ale też należy zachowywać pewien rygor. W gruncie rzeczy opiera się on jednak na stosowaniu po prostu zasad zdrowego odżywiania w codziennej diecie z zastrzeżeniem, że ograniczone zostaje spożycie kalorii. Nie jest to proces długotrwały, ale ważna jest pamięć o wprowadzeniu się w niego i wychodzeniu z redukcji, bez którego łatwo o efekt jojo. Dorzucenie aktywności fizycznej praktycznie gwarantuje powodzenie tej diety, a chyba każdy zgodzi się, że czasem warto pozbyć się kilku kilogramów.


Nie wiesz, jak ułożyć sobie dietę, która nie tylko odchudza, ale również wspomaga w chorobach i dolegliwościach?

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Co zyskasz dzięki diecie naszego autorstwa? Nasze diety nie tylko odchudzają, ale również wspomagają w chorobach i dolegliwościach: zaparcia, nadciśnienia, Hashimoto, niedoczynności tarczycy, miażdżycy, osteoporozy, cukrzycy typu 2.

Czym nasze diety się wyróżniają?

Śledzimy nowe trendy oraz badania naukowe na temat diet, aby stale doskonalić naszą wiedzę. Układamy diety zgodnie z badaniami naukowymi, aby miały najwyższą skuteczność.
Jedno z badań, którym kierujemy się przy układaniu diet zostało opracowane przez grupę 16 naukowców. W skład tej grupy można było odnaleźć między innymi: Frank M. Sacks, George A. Bray, Vincent J. Carey, czy C. Pallister. Badanie to zostało wykonane w 2009 roku przez Departament Żywienia Harvard School w Bostonie (USA). W badaniu tym wzięło udział 811 pacjentów z nadwagą. Każdy z nich otrzymał ułożoną pod siebie dietę, która była różna dla każdego z pacjentów, ponieważ była ona dobierana na podstawie wieku, wzrostu, wagi oraz aktywności fizycznej. Badanie udowodniło, że najlepsze efekty dają diety, które mają odpowiednią wartość energetyczną dla konkretnej osoby. Oryginalna dokumentacja z tego badania w języku angielskim znajduje się w kliknij tutaj.

W mojej praktyce Specjalisty Żywienia odpowiedni dobór kaloryczności, węglowodanów, białek, tłuszczy i pozostałych składników odżywczych pozwala na osiągnięcie spadku wagi nawet o 3 kg w 2 tygodnie, chociaż najczęściej jest to około 1 kg w 7 dni.

Inne bardzo ważne badanie zostało przeprowadzone przez wydział żywienia Uniwersytetu w Kopenhadze. Badanie to zostało wykonane pod okiem następujących naukowców Arne Astrup oraz Madsa F. Hjortha. W badaniu tym wzięło udział 300 pacjentów, którzy byli poddani specjalistycznej diecie przez 6 miesięcy. Udowodniono, że w zależności od metabolizmu glukozy należy stosować dietę o odpowiedniej ilości węglowodanów i tłuszczy. Tylko takie działanie znacznie szybciej i skuteczniej odchudza niż tradycyjne diety. Oryginalną dokumentację z tego badania znajdziesz w kliknij tutaj.

Metamorfozy za pomocą naszych diet

Metamorfoza Justyny (- 35 kg) – BEZ AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ

Dowód na to, że osoby starsze z zerową aktywnością fizyczną można również spektakularnie odchudzić. Justyna przed zastosowaniem diety ważyła 106 kg, dziś waży 71 kg. Poprawił się nie tylko wygląd, ale zdrowie, stawy nie bolą, a także ma lepsze wyniki cholesterolu i cukru we krwi. Poniżej zdjęcie przed zastosowaniem diety.

Poniżej zdjęcie po stosowaniu naszych diet.

Poniżej zamieszczam zdjęcie wiadomości syna Justyny

Metamorfoza Norberta (- 28 kg)

Dieta dla norberta

Metamorfoza Krzysztofa (- 11 kg)

Przedstawiam Ci mojego klienta, który nie posiadał żadnych chorób utrudniających odchudzanie (głównie problemy z hormonami utrudniają odchudzanie). Poniżej zdjęcie przed zastosowaniem diety.

dieta

Metamorfoza Magdaleny (- 23 kg)

Magda ma chorobę Hashimoto, która znacznie utrudnia odchudzanie. Za pomocą odpowiednich diet udało nam się uzyskać efekt aż o 23 kg mniej. Poprawiły się również wyniki badań. Poziom cukru oraz cholesterolu również wrócił do normy. Poniżej zdjęcie przed zastosowaniem naszej diety.

Poniżej zdjęcie po zastosowaniu naszych diet (- 23 kg)

Metamorfoza Małgorzaty (- 40 kg)

Małgorzata nie miała żadnych chorób utrudniających odchudzanie. Efekt to aż 40 kg mniej bez efektu jojo. Obecnie Małgorzata nie stosuje diety od ponad 3 miesięcy i nie ma efektu jojo.

Poza bardzo dużym spadkiem wagi poprawiło się również zdrowie. Badania krwi są w normie, a także diagram witaminowy. Spadł poziom cholesterolu oraz cukru we krwi.

Metamorfoza Justyny (- 13 kg)

Pacjentka jest chora na dwie choroby, które znacznie utrudniają proces odchudzania, a mianowicie cierpi na hashimoto oraz zespół policystycznych jajników. Jej metamorfozę przedstawiam poniżej wraz z wiadomością mailową. Za pomocą naszej diety udało nam się uzyskać zadowalający efekt dla pacjentki, czyli 13 kilogramów mniej w 3 miesiące.

Poniżej zrzut ekranu maila od Justyny

Poznaj opinie moich klientów – ponad 9000 opinii na Facebooku oraz ponad 1100 opinii na innych stronach!

UWAGA: Jeśli poniżej nie wyświetlają Ci się opinie z Facebooka, to znaczy, że nie zaakceptowałeś polityki prywatności Facebooka. Wtedy możesz przejść do opinii o naszych dietach na Google – w sumie jest tam ponad 1050 opinii!


Jakie opinie mamy na Google?



Dokładamy wszelkich starań, by opinie pochodziły od klientów, którzy używali usługi lub ją nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z regulaminem opinii.

Dlaczego warto nam zaufać?

Z wykształcenia jestem dyplomowanym specjalistą żywienia. Mój numer dyplomu to: 0053/2016 oraz numer ewidencyjny wpisu do RIS 2.24/00211/2014.

Należę do polskiej czołówki najpopularniejszych specjalistów w dziedzinie żywienia. Nie piszę tego, żeby się pochwalić, ale uświadomić, że trafiłeś w dobre ręce. Sprzedaliśmy już ponad 200 000 diet osobom z różnymi zaburzeniami odżywiania, otyłością, nadwagą, czy problemami ze zdrowiem. Obecnie zarządzam firmą, a diety wykonywane są przez doświadczonych dietetyków klinicznych oraz dietetyków mających licencjat.

Jeśli chcesz sprawdzić naszych zatrudnionych dietetyków, zobaczyć ich dyplomy oraz funkcje w firmie kliknij tutaj.

Diety wykonujemy nie tylko na odchudzanie, ale również wspomagające w takich chorobach i dolegliwościach jak:

  • hashimoto,
  • zaparcia,
  • wzdęcia,
  • nieżyt żołądka,
  • nadciśnienie tętnicze,
  • osteoporozę,
  • miażdżycę,
  • cukrzycę typu 2,
  • insulinooporność,
  • niedoczynność i nadczynność tarczycy,
  • refluks,
  • menopauza.

Wykonujemy również diety wegetariańskie i wegańskie!

Jestem popularnym Specjalistą Żywienia w Polsce. Obserwuje mnie na Facebooku ponad 400 000 osób! Moje konto na Facebooku znajdziesz tutaj lub poniżej.

Posiadam dyplom 1 oraz 2 stopnia

Gdzie możesz o mnie usłyszeć?

1. Wirtualna Polska – piszę artykuły dla Wirtualnej Polski, mój profil redaktorski znajdziesz
klikając tutaj.

2. Verbena – głównie piszę dla nich artykuł o ziołach, ale również znajdziesz tam wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby przeczytać wywiad.

3. Wizaż – Jedna z najpopularniejszych stron internetowych dla kobiet. Możesz tam znaleźć wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby przeczytać wywiad.

4. Ohme – strona popularnej, medialnej i często widzianej w telewizji Małgorzaty Ohme. Tam również znajdziesz wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby go przeczytać.

5. MyFitWeb – kolejna strona związane z odchudzaniem, ćwiczeniami. Znajdziecie na niej wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby go przeczytać.

6. Dieta.pl – piszę dla nich artykuły głównie o żywieniu i odchudzaniu. Kliknij tutaj, aby zobaczyć jeden z nich.

Piszę artykuły dla działu “zdrowie” Wirtualnej Polski – kliknij tutaj, aby zobaczyć mój profil redaktorski na stronie Wirtualnej Polski.

Dlaczego nasze diety są wyjątkowe i niepowtarzalne?

1. Nasza dieta jest tania – koszt jest jednorazowy.

2. Zamów dietę bez obaw i ryzyka. Daję Ci 14 dni na odstąpienie od umowy z pełnym zwrotem kosztów.

3. U mnie dostaniesz dietę nie tylko na odchudzanie, ale również wspomagającą w chorobach i dolegliwościach.

4. Nasze diety są spersonalizowane pod Ciebie.

5. Na Google mamy ocenę 4.8 na 5 i aż ponad 1 000 opinii!

6. Diety nie musisz stosować w pełni, aby była skuteczna. Jeden dzień w tygodniu może być luźniejszy.

7. W diecie są tanie produkty dostępne w każdym większym sklepie z żywnością.

8. Tanie produkty do diety i proste przepisy.

9. Nasze diety mają ponad 9000 opinii na Facebooku!

10. Na naszej diecie nie musisz rezygnować z kawy czy nawet domowych słodyczy.

Nie odkładaj decyzji o diecie na później. Znasz konsekwencje nadwagi?

Nadwaga powoduje problemy z sercem i układem krwionośnym

Według danych udostępnionych przez Polski Główny Urząd Statystycznych najczęstszą przyczyną śmierci Polek i Polaków w latach 1989-2014 są choroby układu krążenia. Nadwaga stanowi jedną z przyczyn tego typu schorzeń jakimi są choroby układu krążenia. Dlatego nie pozwól sobie wmówić, że walka ze zbędnymi kilogramami to wyłącznie objaw próżności. Prawda jest taka, że jest to objaw… troski o zdrowie i życie bliskich.

Zbyt duża ilość tkanki tłuszczowej ma negatywny wpływ na układ kostny

Nadwaga nie stanowi wyłącznie krytycznego zagrożenia dla zdrowia. Jest również przyczyną mniej groźnych, ale bardzo dokuczliwych schorzeń wywołuje m.in. problemy z układem kostnym. Oczywiście, jeżeli jesteś jeszcze młoda, to wydaje Ci się, że problemy z kręgosłupem Cię nie dotyczą, nie wiesz czym jest ból umęczonych kolan. Jednak nawet jeżeli teraz nie narzekasz na żadne problemy, to musisz wiedzieć, że każdy zbędny kilogram tłuszczu to obciążenie dla mięśni, stawów i kości, które sprawia, że krócej będziesz sprawna i pełna energii do życia.

Cukrzyca, zawał czy udar – powodem może być nadwaga

Czy wiesz, że duża ilość poważnych chorób jest spowodowana otyłością? Cukrzyca, udar, zawał – to tylko niektóre z długiej listy groźnych powikłań, do których może przyczyniać się nadwaga. Dzięki naszej diecie pozbędziesz się zbędnych kilogramów w bezpieczny sposób, a tym samym zadbasz o swoje zdrowie.

Poza odchudzaniem układamy diety, które wspomagają w chorobach i dolegliwościach:

  • hashimoto;
  • zaparcia;
  • wzdęcia;
  • nieżyt żołądka;
  • nadciśnienie tętnicze;
  • osteoporoza;
  • miażdżyca;
  • cukrzyca typu 2;
  • insulinooporność;
  • niedoczynność i nadczynność tarczycy;
  • refluks;
  • menopauza.

Prosta i tania dieta - forma, dostawa i czas

Korzystając z moich usług otrzymujesz na maila gotowy plan żywieniowy, dostosowany do Twojego organizmu i trybu życia – zbilansowaną dietę i listę posiłków (wraz z przepisem wykonania), które bez problemu przygotujesz w domowym zaciszu (wszystko wysyłane jest na maila w tym poradniki). Obecnie mamy dostępne 3 pakiety na diety, skład każdego z nich poznasz klikając tutaj. Czas realizacji to 1-5 dni roboczych (najczęściej jest to jednak 1-3 dni robocze).

Ponadto jadłospis składa się z produktów ogólnodostępnych, których cena jest niska. Dlatego też nie będziesz musiał wiele wydawać na produkty do swojej diety. Dzięki informacjom, które podajesz w formularzu tworzymy dla Ciebie indywidualną dietę uwzględniającą dolegliwości, alergie pokarmowe oraz tryb życia.

Nasza dieta za 39 zł, to dla Ciebie przede wszystkim:

  • dania, które przygotujesz w nie więcej niż 5 – 20 minut;
  • tanie i łatwo dostępne składniki/produkty;
  • plan żywieniowy, który stosuje się przez jeden miesiąc – 28 lub 35 przepisów w zależności czy wybierze się 4 czy 5 posiłków dziennie;
  • szczegółowy opis wykonania każdego posiłku wraz ze składnikami odżywczymi;
  • możliwość wyboru diety na odchudzanie, utrzymanie wagi, przybranie na masie oraz wspomagające w chorobach i dolegliwościach;
  • zamów dietę bez obaw i ryzyka. Daję Ci 14 dni na odstąpienie od umowy z pełnym zwrotem kosztów;
  • prosty kontakt przez maila, sms-a lub Facebooka.

Skorzystaj już teraz!

Zachęcam Cię do wypełnienia formularza i skorzystania z mojej oferty już teraz. Dieta pozwoli Ci schudnąć do 1 kg tygodniowo, co w skali miesiąca może dać nawet około 4 kg.

Zamów dietę bez obaw i ryzyka. Możesz naszą dietę sprawdzić, przetestować, a jak nie będziesz zadowolony, to my zwrócimy Ci pieniądze. Daję Ci 14 dni na odstąpienie od umowy z pełnym zwrotem kosztów.

Ważne - Przeczytaj! Za całość zapłacisz tylko 39 zł! Płatność jednorazowa - brak płatności automatycznych!

W diecie są proste i tanie składniki, głównie: makarony, kasze, ryże, kanapki itp. Klienci mówią, że na diecie wydają na zakupy spożywcze nawet 40% mniej niż przed dietą – to duża oszczędność!!

Zamów dietę, a otrzymasz spersonalizowany pod siebie plan żywieniowy, który składa się z 28 lub 35 przepisów w zależności czy wybierzesz 4 czy 5 posiłków dziennie, a ponadto otrzymasz dodatki* - Jeśli zamówisz dietę, to zapłacisz tylko 39 zł oraz dodatkowo dostaniesz następujące dodatki:


1. Nielimitowany kontakt z dietetykiem - będziesz miał na to aż 7 dni.
2. Przepisy na domowe słodycze (przepisy na domowe słodycze, które możesz jeść na diecie).
3. Jeśli znajdziesz w Internecie tańszą dietę, to zwrócę Ci nadpłatę.
4. Twój partner otrzyma oddzielną dietę dla siebie.
5. Dodatkowo otrzymasz poradnik o jedzeniu produktów z niskim indeksem glikemicznym - prawdziwa rewolucja, jeden z najlepiej sprzedających się poradników w moim sklepie.

Wszystkie dodatki do diety zostaną automatycznie dodane do zamówienia po kliknięciu "zamów dietę"!