Co stanie się, gdy będziesz codziennie jeść kakao?

Kakao to jeden z najczęściej stosowanych dodatków w kuchni – i jeden z najzdrowszych. Pozyskane z ekologicznych upraw to cenne źródło wielu związków odżywczych, dlatego kakao powinno na stałe zagościć w naszej diecie. Kakao Criollo to kakao pozyskiwane ze starannie wyselekcjonowanych ziaren kakaowca uprawianych w Peru, bez jakichkolwiek syntetycznych dodatków. Zminimalizowanie procesów przetwórczych umożliwia zachowanie cennych wartości odżywczych i wyjątkowego aromatu.

kakao

Co zyskasz dzięki kakao?

Kakao w proszku Criollo zawiera białko i nienasycone kwasy tłuszczowe, ponadto to doskonałe źródło:

  • błonnika;
  • potasu;
  • fosforu;
  • magnezu;
  • molibdenu;
  • manganu.

Dzięki wysokiej zawartości tych pierwiastków wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych:

  • przyczynia się do przyspieszenia pasażu jelitowego;
  • przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego;
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych;
  • pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów;
  • przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia;
  • pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej;
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych;
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni;
  • pomaga w prawidłowej syntezie białka;
  • pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych;
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym;
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.

Criollo to produkt najwyższej jakości, wyróżniający się niską zawartością tłuszczu i brakiem składników zmodyfikowanych genetycznie. Ten wartościowy produkt żywnościowy może być spożywany przez każdego z nas. Dzięki zawartości magnezu jest to produkt idealny dla osób narażonych na stres, pracujących umysłowo bądź uczących się, a także sportowców. Ponadto magnez i potas mogą usprawnić funkcjonowanie układu sercowo – naczyniowego. Występowanie tryptofanu i fenyloetyloaminy sprzyja utrzymaniu doskonałego samopoczucia psychicznego.

Chroni przed negatywnym wpływem wolnych rodników, co zawdzięcza wysokiej zawartości polifenoli, w tym epikatechiny. Dostarczając sporych dawek antyoksydantów, może wpływać pozytywnie na skórę i spowalniać procesy starzenia się organizmu. To idealne źródło składników odżywczych dla wegetarian i wegan, witarian, osób na dietach odchudzających czy eliminacyjnych. Dzięki bardzo uniwersalnemu zastosowaniu, produkt ten można spożywać na co dzień – jako dodatek do wypieków, koktajli, napojów i deserów.

Takie naturalne kakao znajdziesz w kliknij tutaj.