Owoce Cupuacu - ochronią Cię przed miażdżycą i chorobami serca!

Owoce Cupuacu – odżywczy owoc. Dlaczego warto go jeść?

Nie tak dawno napotkałem bardzo rzadko spotykane owoce Cupuacu, mają one wyjątkowe właściwości dla zdrowia, a przede wszystkim sklasyfikowane są do rangi owoców o bogatych wartościach odżywczych!

Owoce Cupuacu przetestowałem na sobie, poniżej znajdziesz moją recenzję. 

owoce cupuacu

Zapraszam do mojego internetowego sklepu, w którym znajdziesz tylko wysokiej jakości preparaty o potwierdzonej naukowo skuteczności. Kliknij tutaj, aby przejść do mojego sklepu.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

W Polsce wciąż mało znane są owoce Cupuacu. Z rzadkością możemy spotkać ich miąższ w ekologicznych kosmetykach, producenci decydują się na ich użycie ze względu na bogatą zwartość w witaminę E, która odpowiedzialna jest za odnawianie skóry oraz zwiększenie elastyczności. Ponadto wysoka zawartość fitosteroli wzmacnia naturalną warstwę lipidową skóry, dzięki czemu utrzymuje ona prawidłowe nawilżenie. Co ciekawe miąższ ma właściwości przeciwzapalne dlatego też znajduje się on we wszelkich kosmetykach dla skóry atopowej. Znacznie lepsze właściwości możemy dostarczyć jedząc te owoce. Poniżej przedstawiam sprawdzone przeze mnie owoce Cupuacu.

Przeczytaj również: Kwas ALA – Jedz go 2 razy dziennie, a pozbędziesz się cukrzycy, zatkanych tętnic i słabej pamięci. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.

Owoce Cupuacu – jak smakują i co zawierają?

Obecnie w Polsce nie ma całych owoców Cupuacu, ale możemy spotkać liofilizowane, które mają dokładnie takie same właściwości, co świeże owoce. Na pewno spodoba się Wam, iż owoce te są bardzo smaczne (słodkie w smaku), aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju. Osobiście spożywając te owoce, odczułem lekkie podobieństwo w smaku do banana i czekolady. Myślę, że ten smak powinien trafić w gust każdej osoby. Rzadko spotyka się coś smacznego, a zarazem zdrowego. Owoce Cupuacu są bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, fitosterole, flawonoidy, przeciwutleniacze, antyoksydanty, witaminę C oraz sód.

Kliknij poniżej w „Lubię to!”, a będziesz zawsze na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Dlaczego warto spożywać owoce Cupuacu?

W Ameryce Południowej owoce te stosowane są od setek lat jako naturalny środek przeciwbólowy, ponadto jego właściwości zostały docenione w badaniach przeprowadzonych przez Research Center w Islamic Azad University. Możemy również znaleźć bardzo pozytywną wypowiedź na ich temat Dr Tohid Nooralvandiego, jego oryginalny tekst znajdziesz na kliknij tutaj. Poniżej zamieszczam listę właściwości leczniczych, które zostały potwierdzone w badaniach wcześniej wspomnianej instytucji:

  • Stymuluje układ odpornościowy.
  • Ogromna ilość flawonoidów i przeciwutleniaczy wspiera pracę układu naczyniowo-sercowego.
  • W owocach Cupuacu znajduje się wyjątkowy i niepowtarzalny rodzaj antyoksydantu o nazwie teongrandiny (nie znajdziemy go nigdzie indziej). Ten antyoksydant ma najwyższą skuteczność w poszerzaniu oraz uelastycznianiu naczyń krwionośnych, co pozwala na prawidłowy przepływ krwi.
  • Dodaje energii i przyspiesz proces regeneracji organizmu po chorobie, czy wysiłku fizycznym. Te właściwości zawdzięczamy obecności kwercetyny, witamin, minerałów oraz tłuszczy.
  • Lekko obniża poziom ciśnienia tętniczego.

Warto również przeczytać: Oczyść krew, a pozbędziesz się zmęczenie i chorób. Jak to wykonać? Kliknij, aby się dowiedzieć.

Jak spożywać owoce Cupuacu?

W domu możemy szybko zrobić koktajl na bazie owoców Cupuacu, do jego wykonania będą nam potrzebne następujące składniki:

  • 2 pomarańcze,
  • banan,
  • owoce Cupuacu pod postacią liofilizatu – poniżej znajdziesz dokładnie informacje o tym składniku.

Wykonanie: Dokładnie obrać banana oraz pomarańcze. Następnie kroimy w kawałki i dokładnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy od 3 do 4 łyżeczek owoców Cupuacu i starannie mieszamy.

Tak jak wcześniej wspomniałem niestety w Polsce nie spotkamy całych owoców Cupuacu, dlatego też postanowiłem wybrać preparat, który powstał w procesie nowoczesnej technologi liofilizacji. Metoda ta polega na zamrożeniu soku z owoców, a następnie poddany jest on suszeniu w niskiej temperaturze, co pozwala zachować wszystkie właściwości. Osobiście wybrałem te owoce od Kenay, ponieważ mają aż 4 certyfikaty, które potwierdzają naturalną uprawę bez GMO i innych chemicznych środków, wysoką czystość procesu produkcji w higienicznych warunkach oraz brak ubytku w składzie owoców. Ponadto porównałem ilość wartości odżywczych owoców Cupuacu od Kenay z konkurencją i okazało się, że średnio zawierają około 10 procent więcej składników zdrowotnych. Osobiście wystawiam owocom Cupuacu ocenę 10 – smaczne i bardzo zdrowe! Te owoce znajdziesz w moim sklepie w niskiej cenie, aby sprawdzić kliknij tutaj.

Powinieneś przeczytać: Jak w domu wyleczyć stawy i żyć bez bólu? Kliknij, aby się dowiedzieć.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

Kliknij poniżej w dolegliwość, którą posiadasz, aby dowiedzieć się, jak sobie z nią poradzić.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...