Owoce Cupuacu - ochronią Cię przed miażdżycą i chorobami serca!

Owoce Cupuacu – odżywczy owoc. Dlaczego warto go jeść?

Nie tak dawno napotkałem bardzo rzadko spotykane owoce Cupuacu, mają one wyjątkowe właściwości dla zdrowia, a przede wszystkim sklasyfikowane są do rangi owoców o bogatych wartościach odżywczych!

Owoce Cupuacu przetestowałem na sobie, poniżej znajdziesz moją recenzję. 

owoce cupuacu

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Potrzebujesz diety, która skutecznie Cię odchudzi? A może potrzebujesz diety, która pomoże lub całkowicie wykluczy takie dolegliwości jak: zaparcia, nadciśnienie, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, miażdżyca, osteoporoza lub chcesz zregenerować swoje jelita? Napisz do mnie w celu konsultacji, a następnie ułożę dla Ciebie dietę bez drogich, wyszukanych produktów, a także nie będzie ona mieć składników, których nie lubisz. Koszt diety to 50 zł. Kliknij tutaj, aby zgłosić się do mnie po dietę.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

W Polsce wciąż mało znane są owoce Cupuacu. Z rzadkością możemy spotkać ich miąższ w ekologicznych kosmetykach, producenci decydują się na ich użycie ze względu na bogatą zwartość w witaminę E, która odpowiedzialna jest za odnawianie skóry oraz zwiększenie elastyczności. Ponadto wysoka zawartość fitosteroli wzmacnia naturalną warstwę lipidową skóry, dzięki czemu utrzymuje ona prawidłowe nawilżenie. Co ciekawe miąższ ma właściwości przeciwzapalne dlatego też znajduje się on we wszelkich kosmetykach dla skóry atopowej. Znacznie lepsze właściwości możemy dostarczyć jedząc te owoce. Poniżej przedstawiam sprawdzone przeze mnie owoce Cupuacu.

Przeczytaj również: Kwas ALA – Jedz go 2 razy dziennie, a pozbędziesz się cukrzycy, zatkanych tętnic i słabej pamięci. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.

Owoce Cupuacu – jak smakują i co zawierają?

Obecnie w Polsce nie ma całych owoców Cupuacu, ale możemy spotkać liofilizowane, które mają dokładnie takie same właściwości, co świeże owoce. Na pewno spodoba się Wam, iż owoce te są bardzo smaczne (słodkie w smaku), aromatyczne i jedyne w swoim rodzaju. Osobiście spożywając te owoce, odczułem lekkie podobieństwo w smaku do banana i czekolady. Myślę, że ten smak powinien trafić w gust każdej osoby. Rzadko spotyka się coś smacznego, a zarazem zdrowego. Owoce Cupuacu są bogate w witaminy z grupy B, witaminę E, fitosterole, flawonoidy, przeciwutleniacze, antyoksydanty, witaminę C oraz sód.

Dlaczego warto spożywać owoce Cupuacu?

W Ameryce Południowej owoce te stosowane są od setek lat jako naturalny środek przeciwbólowy, ponadto jego właściwości zostały docenione w badaniach przeprowadzonych przez Research Center w Islamic Azad University. Możemy również znaleźć bardzo pozytywną wypowiedź na ich temat Dr Tohid Nooralvandiego, jego oryginalny tekst znajdziesz na kliknij tutaj. Poniżej zamieszczam listę właściwości leczniczych, które zostały potwierdzone w badaniach wcześniej wspomnianej instytucji:

  • Stymuluje układ odpornościowy.
  • Ogromna ilość flawonoidów i przeciwutleniaczy wspiera pracę układu naczyniowo-sercowego.
  • W owocach Cupuacu znajduje się wyjątkowy i niepowtarzalny rodzaj antyoksydantu o nazwie teongrandiny (nie znajdziemy go nigdzie indziej). Ten antyoksydant ma najwyższą skuteczność w poszerzaniu oraz uelastycznianiu naczyń krwionośnych, co pozwala na prawidłowy przepływ krwi.
  • Dodaje energii i przyspiesz proces regeneracji organizmu po chorobie, czy wysiłku fizycznym. Te właściwości zawdzięczamy obecności kwercetyny, witamin, minerałów oraz tłuszczy.
  • Lekko obniża poziom ciśnienia tętniczego.

Warto również przeczytać: Oczyść krew, a pozbędziesz się zmęczenie i chorób. Jak to wykonać? Kliknij, aby się dowiedzieć.

Jak spożywać owoce Cupuacu?

W domu możemy szybko zrobić koktajl na bazie owoców Cupuacu, do jego wykonania będą nam potrzebne następujące składniki:

  • 2 pomarańcze,
  • banan,
  • owoce Cupuacu pod postacią liofilizatu – poniżej znajdziesz dokładnie informacje o tym składniku.

Wykonanie: Dokładnie obrać banana oraz pomarańcze. Następnie kroimy w kawałki i dokładnie blendujemy. Na sam koniec dodajemy od 3 do 4 łyżeczek owoców Cupuacu i starannie mieszamy.

Tak jak wcześniej wspomniałem niestety w Polsce nie spotkamy całych owoców Cupuacu, dlatego też postanowiłem wybrać preparat, który powstał w procesie nowoczesnej technologi liofilizacji. Metoda ta polega na zamrożeniu soku z owoców, a następnie poddany jest on suszeniu w niskiej temperaturze, co pozwala zachować wszystkie właściwości. Osobiście wybrałem te owoce od Kenay, ponieważ mają aż 4 certyfikaty, które potwierdzają naturalną uprawę bez GMO i innych chemicznych środków, wysoką czystość procesu produkcji w higienicznych warunkach oraz brak ubytku w składzie owoców. Ponadto porównałem ilość wartości odżywczych owoców Cupuacu od Kenay z konkurencją i okazało się, że średnio zawierają około 10 procent więcej składników zdrowotnych. Osobiście wystawiam owocom Cupuacu ocenę 10 – smaczne i bardzo zdrowe! Te owoce znajdziesz w moim sklepie w niskiej cenie, aby sprawdzić kliknij tutaj.

Powinieneś przeczytać: Jak w domu wyleczyć stawy i żyć bez bólu? Kliknij, aby się dowiedzieć.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!


Co zyskasz, gdy zaczniesz zdrowo się odżywiać? 

Wydałem dla Was elektroniczną książkę, w której znajdziecie aż 22 przepisy o właściwościach wspierających zdrowie oraz proces leczenia. Wyselekcjonowałem je ze wszystkich moich przepisów, które wykazywały najwyższą skuteczność wśród osób, które prowadzę jako Specjalista Żywienia. 

Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Najczęściej jemy byle jak i na szybko, przy czym nie zwracamy uwagi na skład produktów, wartości odżywcze, witaminy i minerały. Niestety takie postępowanie często kończy się źle, powstają choroby, niedobory, a co za tym idzie problemy ze zdrowiem. 

Odżywianie jest podstawowym procesem życiowym człowieka, bez jedzenia i picia nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Dlatego też należy pamiętać, aby nasze pożywienie było zdrowie i bogate w wartości odżywcze oraz makroelementy. Dzięki temu będziemy czuć się o wiele lepiej, będziemy mieć więcej energii, rzadziej będziemy chorować oraz będziemy cieszyć się długim zdrowiem. Badania naukowe donoszą, iż większość chorób spowodowanych jest nieprawidłowym odżywianiem, nadmiernym obżarstwem oraz niedoborem witamin i minerałów. 

Choroby takie jak nadciśnienie, podwyższony cholesterol, cukrzyca, miażdżyca, słabe kości, wzdęcia, zaparcia, zmęczenie, problemy z koncentracją, czy słaba odporność często mają swój początek właśnie w nieprawidłowym odżywianiu. Dlatego też napisałem książkę, dzięki której poznasz przepisy, które szybko dostarczą do Twojego organizmu odpowiednich składników odżywczych. Na efekty nie trzeba długo czekać, szybko staniesz się zdrowszych, zyskasz więcej energii oraz poprawi się Twój humor i sylwetka. Zyska również nasz mózg, ponieważ zdrowe żywienie wspomaga jego pracę, co skutkuje lepszą koncentracją, większą błyskotliwością i kreatywnością.

Jakie przepisy znajdziesz w mojej książce?

1. Trzy przepisy na oczyszczanie organizmu. 

Właściwości przepisów: oczyszcza wątrobę, przyspiesza odchudzanie, poprawia samopoczucie, oczyszcza z toksyn.

2. Naturalny antybiotyk.

Właściwości przepisu: silna odporność, szybsze leczenie, przeciwzakrzepowy, poprawia trawienie, obniża cholesterol i ciśnienie krwi, chroni przed pasożytami.

3. Najzdrowszy posiłek białkowo-tłuszczowy.

Właściwości przepisu: więcej energii, brak zmęczenia, lepsza koncentracja.

4. Osiem pomysłów na zdrowe śniadanie.

Właściwości przepisów: więcej energii, lepsze samopoczucie, brak znużenia, poprawa koncentracji, silna odporność. 

5. Przepis na imbir do picia o podwyższonych właściwościach. 

Właściwości przepisu: pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie, krążenie i odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko miażdżycy, cukrzycy i zawału.

6. Przepis na zdrową żelatynę.

Właściwości przepisu: wspomaga odchudzanie, redukuje wzdęcia, pomaga w zasypianiu, zwiększa odporność na stres, regeneruje stawy, ujędrnia skórę. 

7. Wzbogacony sok z pokrzywy.

Właściwości przepisu: pomaga w anemii, wzmacnia odporność i nerki, korzystnie wpływa na wątrobę, trzustkę oraz śledzionę. 

8. Pięć przepisów na najzdrowsze koktajle.

Właściwości przepisów: dużo witamin i minerałów, zmniejszają zaparcia, dodają więcej energii i witalności.

9. Pomysł na ananas i mango.

Właściwości przepisu: wspomaga trawienie, działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, redukuje zakrzepy, pomaga w odchudzaniu. 

100% satysfakcji gwarantowane 

Kupując ode mnie książkę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 7-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku gdybyś stwierdziła, że nie jesteś zadowolona z mojego e-booka. Chcesz otrzymać zwrot pieniędzy? Po prostu napisz do mnie maila, a ja zwrócę Ci wszelkie poniesione przez Ciebie koszty.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...