Liście Moringi - tajemnicze liście sukcesem na zdrowie?

Liście Moringa – lecznicze ziele potwierdzone badaniami! Na słabe kości, mięśnie oraz naczynia krwionośne

Liście Moringi mogą być spożywane każdego dnia. Posiadają one największe ilości wartości odżywczych!

Już z pierwszych badań naukowych możemy dowiedzieć się, że roślina ta należy do jednych z najzdrowszych na naszej planecie. Liście Moringi mają aż 46 substancji o właściwościach przeciwutleniających.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

Ponadto w ich składzie znajdziemy witaminę A, C, K, E, B1, B2, B3 oraz minerały takie jak selen, zeatina, chlorofil, magnez, cynk, rutyna, luteina, leucyny, choliny, beata-sitosterol, glutation, kwercetyna, kampferol, a nawet karoten typu alpha. Na tym skład sproszkowanych liści się nie kończy, możemy w nich znaleźć kwasy omega-3, 6 i 9.

liście moringi

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Potrzebujesz diety, która skutecznie Cię odchudzi? A może potrzebujesz diety, która pomoże lub całkowicie wykluczy takie dolegliwości jak: zaparcia, nadciśnienie, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, miażdżyca, osteoporoza lub chcesz zregenerować swoje jelita? Napisz do mnie w celu konsultacji, a następnie ułożę dla Ciebie dietę bez drogich, wyszukanych produktów, a także nie będzie ona mieć składników, których nie lubisz. Koszt diety to 50 zł. Kliknij tutaj, aby zgłosić się do mnie po dietę.

Powinnaś również przeczytać: Jak zyskać silne włosy, brak cellulitu i młodszą skórę? Kliknij, aby sprawdzić i działaj szybko!

Jak liście Moringi wpływają na Twoje zdrowie?

Źródła naukowe potwierdzają, iż roślina ta posiada bardzo łatwo przyswajalny wapń. Ponadto w składzie znajdziemy witaminę K, która odpowiada za kierowanie wapnia do kości, a nie tętnic. Z racji tego, że posiada witaminę E i C zwalnia procesy starzenia oraz zabezpiecza wzrok przed utratą ostrości widzenia. Natomiast obecność przeciwutleniaczy pozwala oczyścić organizm z toksyn. Sproszkowane liście Moringi zawierają aż 18 aminokwasów. Warto wspomnieć, iż obecnie zostało wyodrębnionych 20 aminokwasów, a to oznacza, że liście Moringi zawierają niemal wszystkie. Dzięki temu nasz organizm po ich dostarczeniu zacznie efektywniej wytwarzać enzymy, przeciwciała, a także poprawi się rozwój kości, mięśni oraz naczyń krwionośnych.

Pozostałe właściwości sproszkowanych liści Moringi:

  • zwiększa wydajność organizmu podczas wysiłku umysłowego oraz fizycznego,
  • zabezpiecza przed nowotworami,
  • dostarcza żelazo, witaminę E, C oraz beta-karoten.

Według specjalistycznej miary o nazwie ORAC, liście te stanowią największą ilość przeciwutleniaczy występujących w przyrodzie. Przeciwutleniacze odpowiadają za niszczenie oraz zatrzymanie rozwoju wolnych rodników, które powodują schorzenia miażdżycowe, niszczą lipidową warstwę skóry, co powoduje szybkie jej wysuszanie, a ostatecznie szybciej się starzeje.

Warto przeczytać: 86% skuteczności – wzmacnia odporność, likwiduje grzybicę, leczy biegunkę i alergię. Jak to wykonać? Kliknij, aby dowiedzieć się więcej.

Zaskakujące wyniki badań naukowych!

Badania wykazały, iż ekstrakt z liści Moringi posiada składnik, który zwiększa zapas energii w naszych tkankach, a także chroni je przed degradacyjnym działaniem stresu oksydacyjnego. Ponadto potwierdzono, iż liście te korzystnie wpływają na pracę serca, a mianowicie zwiększają jego wydajność, zmniejszają ryzyko powstania zawału, a także chroni przed patologicznymi zmianami mięśnia sercowego.

Kliknij poniżej w „Lubię to!”, a będziesz zawsze na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Regularne spożywanie tej rośliny pozwala zapobiec astmie oskrzelowej, niedokrwistości, uszkodzeniu nerek, a ponadto wzmacnia odporność, obniża ciśnienie krwi oraz poprawia proces przemian metabolicznych. Moringa wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby, likwiduje zaburzenia trawienia oraz wspiera leczenie błony śluzowej żołądka. Natomiast zawarty chlorofil usuwa toksyny z organizmu.

Oryginalne wyniki badań znajdziesz pod tymi linkami: 123.

Jak wykonać napój?

Do jego wykonania będziemy potrzebować dwóch składników wody/soku/koktajlu oraz liści moringa. Rozpuszczamy max 6 g (zalecana dzienna dawka) liści i pijemy! Pod koniec artykułu znajdziesz link do ekologicznych liści Moringa.

Jakie liście Moringi wybrać?

Obecnie możemy spotkać wiele podróbek, do których produkcji używa się liści Moringi całkiem innego pochodzenia. Dlatego też najlepiej wybrać produkt, który będzie posiadał odpowiedni certyfikat. Przede wszystkim sprawdzamy, czy preparat ma 100 procent ekologicznych liści Moringa, bez konserwantów, cukru, glutenu, barwników, czy dodatków smakowych. Taka postać pozwoli na szybkie przyjęcie odpowiedniej dawki, dzięki której nie tylko będziesz mieć więcej energii, ale również uzupełnisz wszystkie niezbędne składniki odżywcze zapewniające wysoką odporność, sprawne serce, wyższą wydajność organizmu, lepszą pracę wątroby, a także oczyścisz organizm z toksyn powstałych z przemian metabolicznych. Aby dowiedzieć się więcej o sprawdzonych przeze mnie liściach Moringa kliknij tutaj.  

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!


Co zyskasz, gdy zaczniesz zdrowo się odżywiać? 

Wydałem dla Was elektroniczną książkę, w której znajdziecie aż 22 przepisy o właściwościach wspierających zdrowie oraz proces leczenia. Wyselekcjonowałem je ze wszystkich moich przepisów, które wykazywały najwyższą skuteczność wśród osób, które prowadzę jako Specjalista Żywienia. 

Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Najczęściej jemy byle jak i na szybko, przy czym nie zwracamy uwagi na skład produktów, wartości odżywcze, witaminy i minerały. Niestety takie postępowanie często kończy się źle, powstają choroby, niedobory, a co za tym idzie problemy ze zdrowiem. 

Odżywianie jest podstawowym procesem życiowym człowieka, bez jedzenia i picia nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Dlatego też należy pamiętać, aby nasze pożywienie było zdrowie i bogate w wartości odżywcze oraz makroelementy. Dzięki temu będziemy czuć się o wiele lepiej, będziemy mieć więcej energii, rzadziej będziemy chorować oraz będziemy cieszyć się długim zdrowiem. Badania naukowe donoszą, iż większość chorób spowodowanych jest nieprawidłowym odżywianiem, nadmiernym obżarstwem oraz niedoborem witamin i minerałów. 

Choroby takie jak nadciśnienie, podwyższony cholesterol, cukrzyca, miażdżyca, słabe kości, wzdęcia, zaparcia, zmęczenie, problemy z koncentracją, czy słaba odporność często mają swój początek właśnie w nieprawidłowym odżywianiu. Dlatego też napisałem książkę, dzięki której poznasz przepisy, które szybko dostarczą do Twojego organizmu odpowiednich składników odżywczych. Na efekty nie trzeba długo czekać, szybko staniesz się zdrowszych, zyskasz więcej energii oraz poprawi się Twój humor i sylwetka. Zyska również nasz mózg, ponieważ zdrowe żywienie wspomaga jego pracę, co skutkuje lepszą koncentracją, większą błyskotliwością i kreatywnością.

Jakie przepisy znajdziesz w mojej książce?

1. Trzy przepisy na oczyszczanie organizmu. 

Właściwości przepisów: oczyszcza wątrobę, przyspiesza odchudzanie, poprawia samopoczucie, oczyszcza z toksyn.

2. Naturalny antybiotyk.

Właściwości przepisu: silna odporność, szybsze leczenie, przeciwzakrzepowy, poprawia trawienie, obniża cholesterol i ciśnienie krwi, chroni przed pasożytami.

3. Najzdrowszy posiłek białkowo-tłuszczowy.

Właściwości przepisu: więcej energii, brak zmęczenia, lepsza koncentracja.

4. Osiem pomysłów na zdrowe śniadanie.

Właściwości przepisów: więcej energii, lepsze samopoczucie, brak znużenia, poprawa koncentracji, silna odporność. 

5. Przepis na imbir do picia o podwyższonych właściwościach. 

Właściwości przepisu: pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie, krążenie i odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko miażdżycy, cukrzycy i zawału.

6. Przepis na zdrową żelatynę.

Właściwości przepisu: wspomaga odchudzanie, redukuje wzdęcia, pomaga w zasypianiu, zwiększa odporność na stres, regeneruje stawy, ujędrnia skórę. 

7. Wzbogacony sok z pokrzywy.

Właściwości przepisu: pomaga w anemii, wzmacnia odporność i nerki, korzystnie wpływa na wątrobę, trzustkę oraz śledzionę. 

8. Pięć przepisów na najzdrowsze koktajle.

Właściwości przepisów: dużo witamin i minerałów, zmniejszają zaparcia, dodają więcej energii i witalności.

9. Pomysł na ananas i mango.

Właściwości przepisu: wspomaga trawienie, działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, redukuje zakrzepy, pomaga w odchudzaniu. 

100% satysfakcji gwarantowane 

Kupując ode mnie książkę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 7-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku gdybyś stwierdziła, że nie jesteś zadowolona z mojego e-booka. Chcesz otrzymać zwrot pieniędzy? Po prostu napisz do mnie maila, a ja zwrócę Ci wszelkie poniesione przez Ciebie koszty.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...