Kwas alfa-liponowy - właściwości, badania naukowe. Sposób na cukrzycę!

Kwas ten sprawdza się przy miażdżycy, cukrzycy, słabej pamięci i trudno gojących się ranach

Odpowiedni kwas alfa-liponowy potrafi pomóc w cukrzycy, miażdżycy, a także przyspiesza gojenie się ran, chroni mózg przed chorobami oraz usuwa metale ciężki z organizmu. Jak go stosować i co wykazały badania na pacjentach?

Kwas alfa-liponowy jest to składnik podobny do witamin. Jego cechami charakterystycznymi jest rozpuszczalność nie tylko w wodzie, ale również w tłuszczach. W badaniach naukowych przeprowadzonych przez doktora Troya Hagena oraz Bruc`a Amesa udowodniono, iż kwas ten jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu i należy on do najsilniejszych antyoksydantów oraz środków oczyszczających organizm. 

kwas alfa-liponowy

1) Nadciśnienie 2) Miażdżyca 3) Cukrzyca

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Potrzebujesz diety, która skutecznie Cię odchudzi? A może potrzebujesz diety, która pomoże lub całkowicie wykluczy takie dolegliwości jak: zaparcia, nadciśnienie, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, miażdżyca, osteoporoza lub chcesz zregenerować swoje jelita? Napisz do mnie w celu konsultacji, a następnie ułożę dla Ciebie dietę bez drogich, wyszukanych produktów, a także nie będzie ona mieć składników, których nie lubisz. Koszt diety to 50 zł. Kliknij tutaj, aby zgłosić się do mnie po dietę.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

Pierwszą zaletą tego kwasu jest zwiększenie siły działania witaminy E oraz C. Jednakże nie jest to najważniejsza zaleta, ponieważ kwas ten głównie stosowany jest w leczeniu cukrzycy, bólu, zdrętwienia rąk i nóg, a także pomaga w synchronicznym uczuciu zmęczenia, przyspiesza gojenie się ran oraz koi nerwy. Kwas alfa-liponowy zapobiega niszczeniu komórek, poprawia przewodzenie impulsów przez neurony, co szczególnie ważne jest dla cukrzyków.

Co wykazały badania naukowe?

Kwas alfa-liponowy został szczegółowo opisany przez doktora Thomasa Levy-ego, który wydał specjalny raport o tym kwasie. Zawarł w nim przede wszystkim informacje o wysokiej zdolności chelatacji metali ciężkich. Chelatacja metali ciężkich jest powszechnie znana i akceptowana w medycynie przy zatruciu metalami ciężkimi. Proces ten pozwala usunąć ich nadmiar z organizmu. W kwasie alfa-liponowym znajduje się składnik o nazwie Glutation oraz enzymy, które umożliwiają zachodzenie chelatacji metali ciężkich.

Powinnaś również przeczytać: Jak zyskać silne włosy, brak cellulitu i młodszą skórę? Kliknij, aby sprawdzić i działaj szybko!

Kwas alfa-liponowy należy do jednych z najlepiej przebadanych składników o właściwościach leczniczych. Bardzo ciekawe badanie kliniczne zostało wykonane przez „Department of Veterans Affairs”, rozpoczęło się ono w 2010 roku, a skończyło na początku 2016 roku. Badanie miało na celu wykazanie wpływu kwasu alfa-liponowego na osłonki komórek nerwowych, a dokładnie badano wpływ tej substancji na zabezpieczenie się przed powstaniem stwardnienia rozsianego.

Badanie to zostało przeprowadzone na 54 pacjentach. Grupę tą podzielno na dwie podgrupy o równej liczbie. Pierwsza podgrupa przyjmowała kwas alfa-liponowy w dawce 1200 mg, natomiast druga podgrupa stosowała placebo. Po sześciu latach badań naukowcy odkryli, iż regularne przyjmowanie kwasu alfa-liponowego korzystnie wpływa na budowę komórek, a mianowicie chroni przed skurczaniem się komórek mózgu u osób starszych. Skurczenie komórek mózgowych prowadzi do powstania demencji oraz choroby Alzheimera. Ponadto zaobserwowano wzmocnienie osłonek komórek nerwowych, co chroni przed powstaniem stwardnienia rozsianego. Oficjalną dokumentację z tego badania znajdziesz na tej stronie – kliknij tutaj, aby zobaczyć.

Co wykazało badanie naukowe wykonane przez Uniwersytet „Popular Autónoma del Estado de Puebla”?

Warto również napisać nieco o badaniu, które miało miejsce w 2009 roku i trwało równy rok. Badanie to zostało wykonane przez Uniwersytet „Popular Autónoma del Estado de Puebla” i objęło ono pacjentów chorych na cukrzycę typu drugiego. Każdy z 45 pacjentów poza cukrzycą miał objawy bólu, drętwienia oraz zmiany skórne. W ostatecznej fazie badania, pacjenci przyjmowali 600 mg kwasu alfa-liponowego przez 16 tygodni. Co 2-3 tygodnie każdy z nich zgłaszał się do kliniki w celu wykonania odpowiednich badań. Ostateczne wyniki ukształtowały się bardzo dobrze, a mianowicie udowodniono, iż kwas ten zwiększa wrażliwość komórek naszego organizmu na insulinę oraz usprawnia transport cukru do krwi. Cukier zaczyna być prawidłowo wykorzystywany przez organizm, w wyniku czego obniża się jego stężenie we krwi. Przede wszystkim kwas alfa-liponowy działa na neuropatię cukrzycową, czyli niweluje takie objawy jak mrowienie dłoni i rąk, drętwienie oraz swędzenie.

Kliknij poniżej w „Lubię to!”, a będziesz zawsze na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Kto powinien stosować kwas alfa-liponowy?

Kwas ten ma wiele zalet, dlatego też sprawdza się u wielu osób. W szczególności powinien być stosowany w przypadkach:

  1. Depresji.
  2. Nadciśnienia.
  3. Miażdżycy.
  4. Wrzodów jelitowych.
  5. Stresu.
  6. Osoby z cukrzycą typu 2.
  7. Osoby chcące oczyścić organizm z metali ciężkich.
  8. Trudno gojących się ran.
  9. Ochrony mózgu przed chorobami.
  10. Osoby z chorobami oczu.

Powinieneś przeczytać: Jak w domu wyleczyć stawy i żyć bez bólu? Kliknij, aby się dowiedzieć.

Jak uzupełniać kwas alfa-liponowy w taki sam sposób jak w badaniach?

Przy wyborze odpowiedniego kwasu alfa-liponowego musimy pamiętać, iż jest on znacznie szybciej wchłaniany przez organizm, ale jego obecność w osoczu jest krótka. Dlatego też nie ma sensu wybierać preparatu o bardzo wysokiej dawce, ponieważ w konsekwencji będziemy zmuszeni stosować go raz dziennie, aby nie przedawkować. Najlepszym rozwiązaniem będzie jednorazowa dawka w okolicach 200 mg. W tym przypadku powinniśmy stosować go dwa razy dziennie, najlepiej rano i wieczorem. Wtedy też dzięki regularnemu stosowaniu utrzymamy stały poziom kwasu alfa-liponowego w osoczu krwi. Aby dowiedzieć się więcej o sprawdzonym przeze mnie kwasie alfa-liponowym kliknij tutaj.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!


Co zyskasz, gdy zaczniesz zdrowo się odżywiać? 

Wydałem dla Was elektroniczną książkę, w której znajdziecie aż 22 przepisy o właściwościach wspierających zdrowie oraz proces leczenia. Wyselekcjonowałem je ze wszystkich moich przepisów, które wykazywały najwyższą skuteczność wśród osób, które prowadzę jako Specjalista Żywienia. 

Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Najczęściej jemy byle jak i na szybko, przy czym nie zwracamy uwagi na skład produktów, wartości odżywcze, witaminy i minerały. Niestety takie postępowanie często kończy się źle, powstają choroby, niedobory, a co za tym idzie problemy ze zdrowiem. 

Odżywianie jest podstawowym procesem życiowym człowieka, bez jedzenia i picia nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Dlatego też należy pamiętać, aby nasze pożywienie było zdrowie i bogate w wartości odżywcze oraz makroelementy. Dzięki temu będziemy czuć się o wiele lepiej, będziemy mieć więcej energii, rzadziej będziemy chorować oraz będziemy cieszyć się długim zdrowiem. Badania naukowe donoszą, iż większość chorób spowodowanych jest nieprawidłowym odżywianiem, nadmiernym obżarstwem oraz niedoborem witamin i minerałów. 

Choroby takie jak nadciśnienie, podwyższony cholesterol, cukrzyca, miażdżyca, słabe kości, wzdęcia, zaparcia, zmęczenie, problemy z koncentracją, czy słaba odporność często mają swój początek właśnie w nieprawidłowym odżywianiu. Dlatego też napisałem książkę, dzięki której poznasz przepisy, które szybko dostarczą do Twojego organizmu odpowiednich składników odżywczych. Na efekty nie trzeba długo czekać, szybko staniesz się zdrowszych, zyskasz więcej energii oraz poprawi się Twój humor i sylwetka. Zyska również nasz mózg, ponieważ zdrowe żywienie wspomaga jego pracę, co skutkuje lepszą koncentracją, większą błyskotliwością i kreatywnością.

Jakie przepisy znajdziesz w mojej książce?

1. Trzy przepisy na oczyszczanie organizmu. 

Właściwości przepisów: oczyszcza wątrobę, przyspiesza odchudzanie, poprawia samopoczucie, oczyszcza z toksyn.

2. Naturalny antybiotyk.

Właściwości przepisu: silna odporność, szybsze leczenie, przeciwzakrzepowy, poprawia trawienie, obniża cholesterol i ciśnienie krwi, chroni przed pasożytami.

3. Najzdrowszy posiłek białkowo-tłuszczowy.

Właściwości przepisu: więcej energii, brak zmęczenia, lepsza koncentracja.

4. Osiem pomysłów na zdrowe śniadanie.

Właściwości przepisów: więcej energii, lepsze samopoczucie, brak znużenia, poprawa koncentracji, silna odporność. 

5. Przepis na imbir do picia o podwyższonych właściwościach. 

Właściwości przepisu: pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie, krążenie i odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko miażdżycy, cukrzycy i zawału.

6. Przepis na zdrową żelatynę.

Właściwości przepisu: wspomaga odchudzanie, redukuje wzdęcia, pomaga w zasypianiu, zwiększa odporność na stres, regeneruje stawy, ujędrnia skórę. 

7. Wzbogacony sok z pokrzywy.

Właściwości przepisu: pomaga w anemii, wzmacnia odporność i nerki, korzystnie wpływa na wątrobę, trzustkę oraz śledzionę. 

8. Pięć przepisów na najzdrowsze koktajle.

Właściwości przepisów: dużo witamin i minerałów, zmniejszają zaparcia, dodają więcej energii i witalności.

9. Pomysł na ananas i mango.

Właściwości przepisu: wspomaga trawienie, działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, redukuje zakrzepy, pomaga w odchudzaniu. 

100% satysfakcji gwarantowane 

Kupując ode mnie książkę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 7-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku gdybyś stwierdziła, że nie jesteś zadowolona z mojego e-booka. Chcesz otrzymać zwrot pieniędzy? Po prostu napisz do mnie maila, a ja zwrócę Ci wszelkie poniesione przez Ciebie koszty.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...