Jaki kolagen jest najlepszy? Ten rodzaj działa na skórę, włosy i cellulit!

Jaki kolagen jest najlepszy? Zobacz, jak działa on na Twój organizm!

Czy wiesz, że po 25 roku życia Twój organizm zaczyna tracić zdolność wytwarzania włókien kolagenowych? W wyniku tego Twoja skóra zaczyna się marszczyć. Wiesz, jak temu przeciwdziałać?

Włókna kolagenowe nie znajdują się jedynie w skórze, stanowią one bardzo ważną tkankę, która trzyma narządy wewnętrzne np. nerki, wątrobę, a nawet żołądek. Jaki kolagen jest najlepszy?

Jaki kolagen jest najlepszy

Tołpyga biała – jako jedna z nielicznych ryb nie zawiera szkodliwej rtęci. To z niej pozyskuje się naturalny kolagen rybi.

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Potrzebujesz diety, która skutecznie Cię odchudzi? A może potrzebujesz diety, która pomoże lub całkowicie wykluczy takie dolegliwości jak: zaparcia, nadciśnienie, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, miażdżyca, osteoporoza lub chcesz zregenerować swoje jelita? Napisz do mnie w celu konsultacji, a następnie ułożę dla Ciebie dietę bez drogich, wyszukanych produktów, a także nie będzie ona mieć składników, których nie lubisz. Koszt diety to 50 zł. Kliknij tutaj, aby zgłosić się do mnie po dietę.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

Dlaczego nasza skóra wraz z wiekiem starzeje się?

Każdy z nas chce zatrzymać młody wygląd jak najdłużej się da. W zależności od wieku oraz rodzaju skóry mamy specjalne kremy, które potrafią nieco spowolnić proces starzenia. Jednakże każdy z nas ma wspólny czynnik, który sprawia, że nasza skóra ma młody wygląd, a jest nim kolagen. Niestety natura człowieka jest na tyle złośliwa, że po 25-26 roku życia nasz organizm zaczyna pomału tracić zdolność tworzenia nowych włókien kolagenowych, czego efektem są pierwsze zmarszczki. Kolagen to proteina, która stanowi podparcie dla skóry, a także odpowiada za jej prawidłowe napięcie oraz sprężystość. Włókna kolagenowe nie znajdują się jedynie w skórze, stanowią one bardzo ważną tkankę, która trzyma narządy wewnętrzne np. nerki, wątrobę, a nawet żołądek.

Zalecam również przeczytać: Jak stosować kwas hialuronowy od wewnątrz, aby odmłodzić skórę i poprawić stawy? Kliknij tutaj, aby przeczytać mój artykuł.

Zalety dostarczania kolagenu.

Większości z nas kolagen kojarzy się ze sprawnymi stawami, jednakże ma on znacznie więcej właściwości.

1. Skóra.

Największe ubytki w zawartości kolagenu mają kobiety w okresie menopauzy. Wtedy też jajniki zaprzestają produkcji estrogenów, a produkcja kolagenu szybko spada aż o 30-35%! W tym czasie skóra staje się mało napięta, sucha i powstają głębokie zmarszczki. Naukowcy potwierdzają, iż uzupełnienie kolagenu pozwala ten proces znacznie spowolnić. Kolagen jest podstawowym składnikiem, który pozwoli nam zatrzymać młody wygląd na dłużej. Wzmacnia strukturę skóry, a także poprawia jej elastyczność oraz usuwa przebarwienia.

2. Cellulit.

Ubytki kolagenu w skórze objawiają się nie tylko poprzez powstawanie zmarszczek, ale również cellulitu. Wraz z wiekiem również nasza tkanka łączna traci na swych właściwościach, staje się mniej elastyczna i znacznie traci na swojej elastyczności, co objawia się cellulitem u kobiet. Odpowiednia dawka kolagenu w skórze pozwoli na odzyskanie odpowiedniej budowy tkanki łącznej oraz wyleczeniu cellulitu. Kolagen transportowany przez krew trafia i odkłada się w tkance tłuszczowej, to zapobiega przed powstaniem zgrubień i tzw. guzków.

Przeczytaj również: Tarczyca bajkalska (66% skuteczności) – niszczy Candidę, złogi tętnicze i zregenerujesz wątrobę. Jak to wykonać? Kliknij, aby się dowiedzieć.

3. Blizny.

Kolagen ma również świetna właściwości pozwalające przyspieszyć proces gojenia się ran. W miejscu, gdzie znajduje się rana powstanie tkanka łączna, na początku składa się ona z chaotycznie ułożonych włókien kolagenowych, lecz z czasem uporządkowane są one w odpowiedni sposób. Dzięki dostarczaniu kolagenu z zewnątrz włókna kolagenowe są prawidłowo ułożone, a to sprawia, iż blizny będą mniej widoczne oraz bardziej wygładzone.

4. Włosy.

Wraz z wiekiem możemy zaobserwować więcej wypadających włosów, często główną przyczyną są niedobory protein. Za pomocą kolagenu możemy wpłynąć na strukturę włosa, z mianowicie stają się one grubsze, a co za tym idzie mniej łamliwe.

Badania naukowe na temat wpływu kolagenu na organizm człowieka.

Możemy znaleźć całą masę badań naukowych, które wykazują wpływ kolagenu na nawilżenie skóry. Najbardziej wiarygodne są te, które zostały wykonane za pomocą korneometru. Jest to urządzenie, które określa zawartość wody w naskórku za pomocą pojemności elektrycznej. Jest bardzo sprawne ponieważ potrafi określi nawilżenie skóry nawet na głębokości 20 μm. W badaniu wzięło udział 10 osób, którym na początku zbadano poziom nawilżenie skóry. Następnie każda z tych osób zażywała kolagen przez 3 miesiące, po tym czasie badanie nawilżenia zostało wykonane ponownie. Przez ten czas zaobserwowano lepsze nawilżenie skóry i to aż trzykrotnie!

Znalazłem również ciekawe badanie naukowe, które było wykonane w celu poznanie wpływu kolagenu na kondycję włosów. Kolagen ma właściwości wiązania pierwiastków we włosach, to znaczy, że jeśli będziemy mieć dużo kolagenu w organizmie, to we włosach będzie znajdowało się więcej pierwiastków, co korzystnie wpływa na ich wytrzymałość oraz wygląd. Badanie naukowe zostało wykonane za pomocą spektometrii atomowej, czyli jest to badanie składu pierwiastkowego włosa. Badanie polegało na pobraniu 10 g włosów i poddaniu ich analizie na początku i na końcu suplementacji kolagenem. Po 3 miesiącach wykazano, iż we włosach znajdowało się o 20 procent więcej pierwiastków i znajdowały się one w normach.

Warto przeczytać: 86% skuteczności – wzmacnia odporność, likwiduje grzybicę, leczy biegunkę i alergię. Jak to wykonać? Kliknij, aby dowiedzieć się więcej.

Jaki kolagen jest najlepszy?

Kolagenów na rynku mamy bardzo wiele, jednakże nie każdy jest wysokiej jakości, a co za tym idzie może okazać się nieskuteczny. Na co warto zwrócić szczególną uwagę? Przede wszystkim musi to być kolagen rybi!

Przede wszystkim warto sprawdzić, skąd pochodzi dany kolagen. Najwyższą przyswajalnością i działaniem charakteryzują się kolageny pochodzenia morskiego, a dokładnie powinien to być hydrolizat kolagenu ze skóry ryb morskich. Ponadto warto zwrócić uwagę, czy w składzie nie znajdują się barwniki, czy słodziki, które w nadmiarze mogą okazać się niezdrowe (aspartam i barwniki zaczynające się na CI). W celu zapewnienia sobie odpowiedniej dawki kolagenu, powinniśmy dziennie stosować minimum 500 mg hydrolizatu kolagenu ze skóry ryb morskich. Podobne dawki były stosowane we wcześniej przedstawionych badaniach naukowych. Taki rodzaj i dawka kolagenu nie tylko minimalizuje ból stawów, ale także wzmacnia stawy, włosy, zmniejsza cellulit oraz odmładza skórę. Polecany przeze mnie hydrolizat kolagenu ma 300 mg w jednej kapsułce, dlatego też powinno się go przyjmować dwa razy dziennie w celu uzyskania dziennej dawki równej 600 mg. Aby dowiedzieć się więcej o sprawdzonym przeze mnie kolagenie kliknij tutaj.

Powinieneś również przeczytać: Jak ziołami pozbyć się depresji oraz stresu? Kliknij, aby przeczytać. 

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!


Co zyskasz, gdy zaczniesz zdrowo się odżywiać? 

Wydałem dla Was elektroniczną książkę, w której znajdziecie aż 22 przepisy o właściwościach wspierających zdrowie oraz proces leczenia. Wyselekcjonowałem je ze wszystkich moich przepisów, które wykazywały najwyższą skuteczność wśród osób, które prowadzę jako Specjalista Żywienia. 

Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Najczęściej jemy byle jak i na szybko, przy czym nie zwracamy uwagi na skład produktów, wartości odżywcze, witaminy i minerały. Niestety takie postępowanie często kończy się źle, powstają choroby, niedobory, a co za tym idzie problemy ze zdrowiem. 

Odżywianie jest podstawowym procesem życiowym człowieka, bez jedzenia i picia nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Dlatego też należy pamiętać, aby nasze pożywienie było zdrowie i bogate w wartości odżywcze oraz makroelementy. Dzięki temu będziemy czuć się o wiele lepiej, będziemy mieć więcej energii, rzadziej będziemy chorować oraz będziemy cieszyć się długim zdrowiem. Badania naukowe donoszą, iż większość chorób spowodowanych jest nieprawidłowym odżywianiem, nadmiernym obżarstwem oraz niedoborem witamin i minerałów. 

Choroby takie jak nadciśnienie, podwyższony cholesterol, cukrzyca, miażdżyca, słabe kości, wzdęcia, zaparcia, zmęczenie, problemy z koncentracją, czy słaba odporność często mają swój początek właśnie w nieprawidłowym odżywianiu. Dlatego też napisałem książkę, dzięki której poznasz przepisy, które szybko dostarczą do Twojego organizmu odpowiednich składników odżywczych. Na efekty nie trzeba długo czekać, szybko staniesz się zdrowszych, zyskasz więcej energii oraz poprawi się Twój humor i sylwetka. Zyska również nasz mózg, ponieważ zdrowe żywienie wspomaga jego pracę, co skutkuje lepszą koncentracją, większą błyskotliwością i kreatywnością.

Jakie przepisy znajdziesz w mojej książce?

1. Trzy przepisy na oczyszczanie organizmu. 

Właściwości przepisów: oczyszcza wątrobę, przyspiesza odchudzanie, poprawia samopoczucie, oczyszcza z toksyn.

2. Naturalny antybiotyk.

Właściwości przepisu: silna odporność, szybsze leczenie, przeciwzakrzepowy, poprawia trawienie, obniża cholesterol i ciśnienie krwi, chroni przed pasożytami.

3. Najzdrowszy posiłek białkowo-tłuszczowy.

Właściwości przepisu: więcej energii, brak zmęczenia, lepsza koncentracja.

4. Osiem pomysłów na zdrowe śniadanie.

Właściwości przepisów: więcej energii, lepsze samopoczucie, brak znużenia, poprawa koncentracji, silna odporność. 

5. Przepis na imbir do picia o podwyższonych właściwościach. 

Właściwości przepisu: pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie, krążenie i odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko miażdżycy, cukrzycy i zawału.

6. Przepis na zdrową żelatynę.

Właściwości przepisu: wspomaga odchudzanie, redukuje wzdęcia, pomaga w zasypianiu, zwiększa odporność na stres, regeneruje stawy, ujędrnia skórę. 

7. Wzbogacony sok z pokrzywy.

Właściwości przepisu: pomaga w anemii, wzmacnia odporność i nerki, korzystnie wpływa na wątrobę, trzustkę oraz śledzionę. 

8. Pięć przepisów na najzdrowsze koktajle.

Właściwości przepisów: dużo witamin i minerałów, zmniejszają zaparcia, dodają więcej energii i witalności.

9. Pomysł na ananas i mango.

Właściwości przepisu: wspomaga trawienie, działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, redukuje zakrzepy, pomaga w odchudzaniu. 

100% satysfakcji gwarantowane 

Kupując ode mnie książkę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 7-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku gdybyś stwierdziła, że nie jesteś zadowolona z mojego e-booka. Chcesz otrzymać zwrot pieniędzy? Po prostu napisz do mnie maila, a ja zwrócę Ci wszelkie poniesione przez Ciebie koszty.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...