Folia aluminiowa - Naukowcy ostrzegają, ona jest szkodliwa!

NAUKOWCY OSTRZEGAJĄ: FOLIA ALUMINIOWA MOŻE POWODOWAĆ POWAŻNE CHOROBY!

Badania naukowe potwierdzają, folia aluminiowa jest bardzo szkodliwa. Staje się jeszcze gorsza po podgrzaniu!

Podejmę temat, który obecnie jest często pomijany przez większość osób. Mało się o tym mówi, że folia aluminiowa wcale nie jest zdrowa! Od wieków rodzice używają jej do pakowania swojemu dziecku drugiego śniadania do szkoły. Taki proces jest globalny, szacuje się, że około 90% Polaków używa regularnie foli aluminiowej. Stała się ona bardzo powszechna oraz dostępna niemal w każdym sklepie. 

folia aluminiowa

Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Potrzebujesz diety, która skutecznie Cię odchudzi? A może potrzebujesz diety, która pomoże lub całkowicie wykluczy takie dolegliwości jak: zaparcia, nadciśnienie, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, miażdżyca, osteoporoza lub chcesz zregenerować swoje jelita? Napisz do mnie w celu konsultacji, a następnie ułożę dla Ciebie dietę bez drogich, wyszukanych produktów, a także nie będzie ona mieć składników, których nie lubisz. Koszt diety to 50 zł. Kliknij tutaj, aby zgłosić się do mnie po dietę.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!

Po tylu latach folia aluminiowa była uznawana za bezpieczną, teraz jednak naukowcy zmienili zdanie. Alarmują, iż folia ta może powodować liczne skutki uboczne w tym nawet chorobę Alzheimera! Sytuacja jest dla mnie o tyle dziwna, że nie trzeba być żadnych naukowce, aby wiedzieć o takich rzeczach. Możemy wziąć pierwszą lepszą książkę do chemii, a w niej znajdziemy informację o tym, że aluminium jest bardzo szkodliwy oraz toksyczny dla człowieka. Czemu okłamywało się nas przez tyle lat, wciskając nam kłamstwa jakoby folie aluminiowe nie mały żadnego wpływy na organizm człowieka? Teraz naukowcy przebudzili się i doszli do wniosku, że jednak się mylili. Przecież to jest wiedza na poziomie gimnazjum, to już w takiej książce można znaleźć informację o tym, iż aluminium jest szkodliwe dla człowieka. 

O czym teraz poinformowali naukowcy?

Naukowcy ze Światowej Organizacji Zdrowia ostrzegają, że stosowanie foli podczas grillowania może przynieść poważne problemy ze zdrowiem. Dlatego, też jeśli zawijasz rybę w folię aluminiową, a następnie ją grillujesz, to postępujesz bardzo źle. Takie postępowanie może bardzo niekorzystnie odbić się na Twoim zdrowiu! Światowa Organizacja Zdrowia poinformowała wszystkich o dużym niebezpieczeństwie, jakie wynika z podgrzewanej foli aluminiowej, a następnie zjedzenie z niej pokarmu. Takie postępowanie prowadzi do magazynowania się w naszych kościach oraz w mózgu dużych ilości aluminium. 

Naukowcy z tej organizacji wykazali silny związek pomiędzy używaniem folii aluminiowej do pieczenia a chorobami na Alzheimera oraz na osteoporozę. Nie są to jedyne skutki uboczne, ponieważ mogą wystąpić również nieodwracalne zaburzenia poznawcze, a nawet problemy z pamięcią!

Teoria uznawana przez wiele lat za teorię spiskową, dziś okazała się faktem!

Wiele lat na stronach internetowych o tematyce teorii spiskowych pojawiały się artykułu o szkodliwości foli aluminiowych oraz innych przedmiotach, które zawierają aluminium. Warto wspomnieć, że nawet szczepienia mają w składzie aluminium!

Kliknij poniżej w „Lubię to!”, a będziesz zawsze na bieżąco informowany o nowych artykułach z mojego bloga.

Wszystko na to wskazuje, że temat teorii spiskowych dziś został potwierdzony. 

Oficjalne oświadczenie o szkodliwości folii aluminiowych zostało również udostępnione przez dwie organizacje, pierwsza to zagraniczna Agencja od Toksycznych Substancji, drug to Departament Rolnictwa USA. Publikacje są w języku angielskim, link do pierwszej publikacji znajdziesz tu, a do drugiej tu.

Chcesz być szczupła i zdrowo się odżywiać? Ja Ci w tym pomogę. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.

Proszę o udostępnienie artykułu – każdemu może się przydać!


Co zyskasz, gdy zaczniesz zdrowo się odżywiać? 

Wydałem dla Was elektroniczną książkę, w której znajdziecie aż 22 przepisy o właściwościach wspierających zdrowie oraz proces leczenia. Wyselekcjonowałem je ze wszystkich moich przepisów, które wykazywały najwyższą skuteczność wśród osób, które prowadzę jako Specjalista Żywienia. 

Nie od dziś wiadomo, że to, co jemy ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia. Najczęściej jemy byle jak i na szybko, przy czym nie zwracamy uwagi na skład produktów, wartości odżywcze, witaminy i minerały. Niestety takie postępowanie często kończy się źle, powstają choroby, niedobory, a co za tym idzie problemy ze zdrowiem. 

Odżywianie jest podstawowym procesem życiowym człowieka, bez jedzenia i picia nasz organizm nie jest w stanie funkcjonować. Dlatego też należy pamiętać, aby nasze pożywienie było zdrowie i bogate w wartości odżywcze oraz makroelementy. Dzięki temu będziemy czuć się o wiele lepiej, będziemy mieć więcej energii, rzadziej będziemy chorować oraz będziemy cieszyć się długim zdrowiem. Badania naukowe donoszą, iż większość chorób spowodowanych jest nieprawidłowym odżywianiem, nadmiernym obżarstwem oraz niedoborem witamin i minerałów. 

Choroby takie jak nadciśnienie, podwyższony cholesterol, cukrzyca, miażdżyca, słabe kości, wzdęcia, zaparcia, zmęczenie, problemy z koncentracją, czy słaba odporność często mają swój początek właśnie w nieprawidłowym odżywianiu. Dlatego też napisałem książkę, dzięki której poznasz przepisy, które szybko dostarczą do Twojego organizmu odpowiednich składników odżywczych. Na efekty nie trzeba długo czekać, szybko staniesz się zdrowszych, zyskasz więcej energii oraz poprawi się Twój humor i sylwetka. Zyska również nasz mózg, ponieważ zdrowe żywienie wspomaga jego pracę, co skutkuje lepszą koncentracją, większą błyskotliwością i kreatywnością.

Jakie przepisy znajdziesz w mojej książce?

1. Trzy przepisy na oczyszczanie organizmu. 

Właściwości przepisów: oczyszcza wątrobę, przyspiesza odchudzanie, poprawia samopoczucie, oczyszcza z toksyn.

2. Naturalny antybiotyk.

Właściwości przepisu: silna odporność, szybsze leczenie, przeciwzakrzepowy, poprawia trawienie, obniża cholesterol i ciśnienie krwi, chroni przed pasożytami.

3. Najzdrowszy posiłek białkowo-tłuszczowy.

Właściwości przepisu: więcej energii, brak zmęczenia, lepsza koncentracja.

4. Osiem pomysłów na zdrowe śniadanie.

Właściwości przepisów: więcej energii, lepsze samopoczucie, brak znużenia, poprawa koncentracji, silna odporność. 

5. Przepis na imbir do picia o podwyższonych właściwościach. 

Właściwości przepisu: pomaga w odchudzaniu, poprawia trawienie, krążenie i odporność, działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo, wzmacnia serce i naczynia krwionośne, zmniejsza ryzyko miażdżycy, cukrzycy i zawału.

6. Przepis na zdrową żelatynę.

Właściwości przepisu: wspomaga odchudzanie, redukuje wzdęcia, pomaga w zasypianiu, zwiększa odporność na stres, regeneruje stawy, ujędrnia skórę. 

7. Wzbogacony sok z pokrzywy.

Właściwości przepisu: pomaga w anemii, wzmacnia odporność i nerki, korzystnie wpływa na wątrobę, trzustkę oraz śledzionę. 

8. Pięć przepisów na najzdrowsze koktajle.

Właściwości przepisów: dużo witamin i minerałów, zmniejszają zaparcia, dodają więcej energii i witalności.

9. Pomysł na ananas i mango.

Właściwości przepisu: wspomaga trawienie, działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie, redukuje zakrzepy, pomaga w odchudzaniu. 

100% satysfakcji gwarantowane 

Kupując ode mnie książkę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 7-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku gdybyś stwierdziła, że nie jesteś zadowolona z mojego e-booka. Chcesz otrzymać zwrot pieniędzy? Po prostu napisz do mnie maila, a ja zwrócę Ci wszelkie poniesione przez Ciebie koszty.


Źródło:

Może Ci się jeszcze spodobać...